הכתבה בווינט על המודל המתמטי החדש בתחום אצות ים יצאה היום לאוויר. אני גאה להציג את עיקרי המודל ואת הקוד הפתוח - כמובן - בפייטון.
על מה המודל? אנחנו מכירים תופעות בהם אוכלוסיות מעורבות polydisperse population הן יותר עמידות לעומת אוכלוסיות הומוגניות (לדוגמה אותו גיל). בתחום שלנו ישנן תופעות של משקעים השוקעים מהר יותר כאשר גודל החלקיק אינו אחיד. באנלוגיה לכך הבנו שבאוכלוסיות של אצות ים יש ככל הנראה מנגנון דומה - אצות "צעירות" ובריאות או "חדשות" יותר מפיקות חומר inhibitor אשר נספק באצות היותר "מבוגרות" או יותר "חלשות" ומונע מאלו להתקדם לתהליך ההזדקנות וההתפרקות. המנגנון יכול לעבוד גם הפוך - כמות מסויימת של אצות "חלשות" יוריד את ריכוז ה inhibitor במים של ריאקטור האצות או הים הפתוח ועלול/עשוי לגרום לתגבות השרשרת ו"הרס הציוויליזציה" :) שזה בעצם רצוי בבעיות של green tides או התפוצצות האוכלוסין.
קודם כל המאמר בעצמו הוא בגישה פתוחה: open access - כל אחד יכול לקרוא ולשפוט את העבודה בלי צורך להרשם בספרייה או לשלם דמי קריאה:
בנוסף, אני די נעול על הרעיון של reproducibility - כלומר כל דבר שנעשה צריך להיות בר שחזור. ואם המודל לא נכון ומכיל באגים - nobody is perfect - אנחנו כאן כדי לשמוע מכם ולתקן. אבל אנחנו גם נותנים לכם את הידע שלנו כדי שתקדמו את הדברים הלאה:
ובסוף - כתבה לקהל הרחב אותה ניסחנו עם החוקרים הישראליים - ויש בעבודה גם שיתוף הפעולה עם החוקרים מגרמניה
https://www.ynet.co.il/environment-science/article/byx000hrkc
Comments